Bjerka Kro
Vi har nu hittat oss ett nytt hangout. På Kroa i Bjerka där vi bor jobbar en tjej som jobbade på slakteriet förra året,
så hon har varit snäll och gett oss koden till deras internet här.
Skönt att slippa sitta och trängas i bilen och vänta på att batteriet ska ta slut.
I helgen har jag, Linn och Tobbe bara tagit det lugnt och njutit av att bara vara 3 stycken i stugan.
Ikväll kommer dom andra hem igen och imorgon börjar slitet igen.
Jag, Linn och Sandra jobbar nere i källaren med småfeskinnen, fårskinnen alltså.
Det är inte så hemskt och äckligt som jag trodde, eller så har jag vant mig.
Men det är väldigt tungt.
Dom ramlar ner från slaktarlinjen där uppe ner på vårat bord. Vi sprättar upp bakbenen som fortfarande sitter ihop, tar bort ev. tjocktarm som sitter kvar, skär bort överflödigt fett, kortar ner fram benen och snyggar till halsen, sen åker dom in i en trumma som man fyller med iaf 200 skinn och en massa kilon med salt och lite syra, sen åker dom runt i en timme. Då den är klar kör man ut dom och lägger dom, ett och ett på en pall. När det är gjort värker ryggen och man vill bara ligga ner i några timmar och ta igen sig, men det går inte, då är det bara att gå tillbaka till bordet och fortsätta skära till dom där jädrans skinnen,och så rullar det på.
Taggade för imorgon? Njae.
så hon har varit snäll och gett oss koden till deras internet här.
Skönt att slippa sitta och trängas i bilen och vänta på att batteriet ska ta slut.
I helgen har jag, Linn och Tobbe bara tagit det lugnt och njutit av att bara vara 3 stycken i stugan.
Ikväll kommer dom andra hem igen och imorgon börjar slitet igen.
Jag, Linn och Sandra jobbar nere i källaren med småfeskinnen, fårskinnen alltså.
Det är inte så hemskt och äckligt som jag trodde, eller så har jag vant mig.
Men det är väldigt tungt.
Dom ramlar ner från slaktarlinjen där uppe ner på vårat bord. Vi sprättar upp bakbenen som fortfarande sitter ihop, tar bort ev. tjocktarm som sitter kvar, skär bort överflödigt fett, kortar ner fram benen och snyggar till halsen, sen åker dom in i en trumma som man fyller med iaf 200 skinn och en massa kilon med salt och lite syra, sen åker dom runt i en timme. Då den är klar kör man ut dom och lägger dom, ett och ett på en pall. När det är gjort värker ryggen och man vill bara ligga ner i några timmar och ta igen sig, men det går inte, då är det bara att gå tillbaka till bordet och fortsätta skära till dom där jädrans skinnen,och så rullar det på.
Taggade för imorgon? Njae.
Kommentarer
Postat av: johanna
Låter inge vidare.
KOm hem istället ;)
Postat av: lillasyster
sv: det är ju faktiskt lite job med det, kära du;P
puss
Trackback